madkeso

veeeestkuuuuuuuyst

Kategori: Allmänt

Igår var vi på en comedy show hosted by Daveo! Eller alltså tanken var att vi skulle vara där iallafall. Problemet var bara att vi i brist på körkort färdades med LA:s högst bristfälliga kommunaltrafik, vilket gjorde att det tog cirkus två timmar att komma fram och vilket också innebar att sista bussen tillbaks gick redan halv elva...
Vi tog oss iallafall dit, till Pasadena, och åt billig thaimat. Sedan begav vi oss till lokalen, som var en liten nyöppnad klädaffär. De pumpade tung musik och delade ut gratis öl och minglade. Men de var så sena med själva showen att vi inte ens hann se Dave gå upp på scen och säga välkomna.
Vi fick dock en vän! Han hette Lee Roy och var övertaggad på ungefär allt och kan ha varit allt mellan 17 och 30 år och aldrig var tyst i mer än någon sekund och tyckte om snowboarding och européer. Trevlig men ändå lite iffy. Iffy är Jennifers favoritord och det innebär helt enkelt allt som är lite tvekigt liksom. Lite märkligt, kanske lite fel eller sådär. Vi applicerar det på ungefär allt. Som på han på tunnelbanan som frågade om han fick åka hem med oss och vi tackade vänligt nej och då kamouflerade han sig i nya kläder och förföljde oss till vår tunnelbanevagn och satt sen och glodde på oss hela resan utan att vi fattade att det var han. Mycket iffy.
TUNNELBANA tänker ni. Och ja, jag sa fel. Det finns ingen tunnelbana i LA. Det var någon form av tågaktig sak som gick i ett litet C och kostade buslite och var trevligt att åka på. Men här utanför måste man som sagt ta bussen och den är visserligen inte att klaga på för det är spännande att spana på alla mexikaner (LA består av 60 % mexikaner. Bussen består av ca 99 %. Västlänningarna åker stadsjeepar och tror att de är något) och räkna antalet palmer (oändliga) längs boulevarderna. Men det tar en sån jävla tid att åka buss bara.
Därför gick jag och tog körkortsteoriprovet idag och fick 33 av 36 rätt. Jag hade läst ungefär två sidor i handboken och gjort fem gamla test på internet med 10 frågor var. Vissa frågor var semisvåra men många var typ som denhär:

7. The safest precaution that you can take regarding the use of cellular phones and driving is:

Review the number before answering a call.

Jag tror definitivt på sista.
I övrigt är Jennifer en ypperlig assistent och vi sitter och väntar på han som brukade ha vårt jobb. Han ska komma och visa hur vi laddar ner musik och infogar på hemsidan och tjalalala. Det hela handlar nämligen om en internetradiostation, om någon hade missat det. Den heter radical.fm och håller på att bli helt fantastisk. Notera håller på, dock. Så vi hjälper till i processen helt enkelt. Och på kuppen har vi hittat vår nya favvolåt (den låg på topplistan i USA men fanns inte på hemsidan så duktiga som vi var laddade vi ner den via någon konstig superdator som är uppkopplad till nåt konstigt supernät och ska snart infoga den så att den finns på Top Hits-kategorien) Jag vågar dock inte säga vilken det är för det är patetiskt. Men vi gillaren.

the world is full of retards

Kategori: Allmänt

Allmän status:
Pappa pratar fortfarande i 180. Han tror han har svaren på allt i hela världen och är säker på att de flesta andra är retards. Det värsta är att han är ganska övertygande i sitt sätt att lägga fram saker så om han fortsätter såhär i nio månader kommer han vara den indirekta anledningen till mitt avtagande faith in humanity. Men han är nog bara lite bitter för tillfället. Jag är väl här för att ändra på det.

Jennifer är frisk som en lärka/ärta. Det var en mycket märklig liten sjuka hon råkade på. Nu har hon bestämt sig för att vara min assistent den kommande månaden, alltså kan jag tvinga henne att göra ungefär vad som helst och så kan hon skriva viktiga postit-lappar och ställa alarmklockor och sånt åt mig. Perfekt.

Vi har satt foten utanför dörren två gånger idag. En gång för att svisha till the social security office i ett av alla leden till att amerikanisera en viss ung dam vid namn Marika. Och så nyss för att pappa hade ett viktigt samtal och körde ut oss att staya away. Så vi spatserade runt i det generella neighbourhoodet och kan utan överdrift konstatera att det finns ungefär absolut ingenting intressant här. Bussen går dock precis utanför dörren och den tar en direkt ner till Venice Beach, eller vidare till Santa Monica, om man så behagar. Och där är det ju kalaskul! Men jag ska påstressa körkortsinförskaffandet maximalt och hoppas att inom de närmsta veckorna kunna ta mig till ungefär alla intressanta hörn av denhär staden på nolltid.



Så så ligger det till! Och här är den mest upphetsande synen i krokarna. Fantastiskt spännande ellerhur?
Nu ska jag leta flygbiljetter åt min far, som knäppt nog ska till newyork om en vecka. När jag fick reda på detta frågade jag lite finurligt om inte jag och Jennifer bara kunde stanna där och invänta honom så kunde vi återvända till LA alla tre tillsammans sen om några veckor, men han ville ha hit oss direkt.

Och nu är vi ju här och ikväll ska vi på yoga, för sånt gör man här.

losangeles-glam

Kategori: Allmänt

Jag har dagdrömt ovanligt mycket under vår första månad på rymmen. Det är ju när man reser som man ska leva i nuet egentligen. Så det var ju ironiskt att såfort jag lämnade min lilla fyllebubbla (inte för att jag egentligen har druckit så mycket jämfört med exempelvis europtripparna denna sommar, men jag kan liksom inte komma på nåt annat jag har gjort heller) därhemma så blev jag mer drömsk av mig än nånsin. Jennifer fick ibland liksom ruska om mig när vi strosade på gatan mitt i New York eftersom jag var någon helt annanstans i hjärnan. Och det är ju hemskt dumt när man befinner sig i världens bästa stad.

Drömmarna handlade iallafall delvis om LA. Eftersom det ändå är här jag ska bo och ha ett liv så var det kul att göra små filmer i sitt huvud om hur det livet skulle se ut. Typ hur jag skulle glassa runt i stans bästa bil med california gurls pumpande ur högtalarna, klä mig kaliforniskt chict och sitta och vara kultiverad med en bok på massa caféer så att jag kunde skaffa vänner genom att vi delade boksmak. Den sistnämnda drömmen är också något som Jennifer är mycket familiar med, eftersom vi ägnade massvis med eftermiddagar på Barnes&Noble i NY. Jag har en hemlig dröm sen barnsben om att det är där jag ska träffa min man. Typ ta samma bok och bråka om vem som ska få den eller nåt sånt klyschigt. Det hände dock inte denhär rundan, men det finns massa Barnes&Noble i LA också, så no harm done. 

Hursomhelst. Något drömmarna om LA inte en enda gång har featurat Jennifer pangsjuk och sängliggandes och det stökigaste huset i världshistorien. Men det är vad som stått på agendan än så länge i denhär stan.
Så man får ta vad man blir erbjuden och göra det bästa av situationen. Jag går upp till Jennifer ibland och känner på hennes panna och tar blodprov på henne, min pappa har pratat konstant sen han hämtade oss på flygplatsen (sällskapssjuk, stackarn) och jag har städat hela huset. Man kan ju tycka att min far borde ha styrt upp saker lite innan hans fantastiska dotter flyttar in men han är inte den som är den. Han tyckte vi kunde städa tillsammans, som en familj, vilket innebar att han satt i soffan med en öl och dirigerade runt mig att flytta möbler och torka golv och ställa saker i garaget. Ungefär.

Men det är stabilt ändå för nu har jag byggt en helt egen liten kontorsplats åt mig själv. Här kommer jag enligt papi jobba ca tio timmar om dagen, så det är bra att jag mystrivs. Och tillochmed har ett svenskt keyboard! Lyx på hög nivå helt enkelt.
Så jag är egentligen inte ett dugg bitter. Det är mest en act, för det är kul att klaga på saker. Det är kul att berätta hur dåligt allt går för en. Skadeglädje är den bästa gädjen och jag brukar faktiskt få fett många människor att skratta om jag tillräckligt detaljerat berätter hur fel nåt gått nån gång eller vilken maximal otur jag hade vid nåt tillfälle osv.
Egentligen är jag svintaggad nu och kommer inte hinna dagdrömma nåt mer, alltså kommer jag vara så illa tvungen att leva i nuet, och folk som lever i nuet är generellt enklare och lyckligare än drömmare. Ändå tycker jag nostalgi är det finaste i världen. Men man kan väl hitta någon form av balans. DET TYCKER JAG HEJDÅ NURÅÅÅ

chip the chipmunk

Kategori: Allmänt

Vi är upstate igen. Denhär gången hos farmor&farfar, inte långt från kanadensiska gränsen. Häruppe har de finast höst i hela staterna så folk immigrerar från exempelvis Texas (där löv kanske inte ens existerar) för att titta på löven och färgerna. Nästa vecka börjar det de kallar "peak leaf peeping season". Spännande hobby ändå att titta på löv. Men fint.

Vi har varit ute på massa utflykter och gjort ungefär detsamma. Idag var vi över i Vermont och promenerade runt i en studentstad där och igår gick vi på en skid-dejt. Farmor&farfar är med i en längdskidförening och igår skulle de fira att hösten kommit, eftersom det snart betyder vinter och skidåkning. Detta firades genom att jag, Jennifer och ett gäng på cirka 20 hurtiga pensionärer åkte låtsaslängdskidor i skogen. Vi promenerade snabbt, framåtlutade med stavar. Fantastisk grej. Sen hade vi knytkalas och alla gossipade om varandra och sina grannar och hurricane Irene. Häruppe har Irene verkligen gjort en hel del skada. Folk badade i två meter högt vatten i sina egna hus osv. Hästarna sköljdes bort och broarna översvämmades och det var lera överallt. Nu jobbar mina farföräldrar med att hjälpa till att bygga upp saker. De är 74 och 88 men är riktiga krutpensionärer båda två. Min farfar som är den äldsta har en fantastisk vana att ta tupplurer massa gånger om dagen, på de mest bisarra ställena. Exempelvis hade han sovit på Colosseum när de besökte Rom och bara de dagarna vi har varit här har han sovit på en bro, i bilen x antal gånger, på skid-dejten mitt bland alla människor, utanför en gethage och på sitt favvoställe: på rygg på heltäckningsmattan framför öppna spisen med fötterna uppe på soffan.

Jag och Jennifer sover uppe på ett loft och har det alldeles strålande mysigt. Farmor är knäpp och manipulativ och jobbig, men jag brukar ändå getta along med henne bättre än de flesta i familjen. Tillsammans har de nio barn men sju av dem, däribland min pappa, är inte hennes egentligen. Och när de var barn och hon kom in i familjen hatade de henne allihopa. Men hon har förstås bra sidor också. Farfar är ännu knäppare men helt fantastisk. På skiddejten ville han tävla om vem som kunde stå och balansera på en boll längst. Ingen ville vara med så i slutändan stod han själv i ett hörn av rummet på en boll och balanserade och skrattade åt sig själv och åt ett äpple. Han hatar vatten och dricker bara kaffe eller sprit och berättar gärna historier om sin tid som fighter pilot i andra världskriget. Men när han ska säga nåt brukar farmor oftast avbryta och säga samma sak fast i en gällare ton.

Nåja, de är söta. Och hemskt kära fortfarande, vilket värmer lite i själen.

Men imorgon åker vi tillbaks till city för bara en dag. Sen är det off to LA-LA-LAND. Pappa är överexalterad. Som ett litet barn. 

Juste, inlägget är döpt efter den lilla jordekorren vi fångade idag. Farfar fångar dem och sen kör han iväg en bit och dumpar dem i skogen. Han säger att de träffar alla sina kusiner som han slängde iväg förut och blir lyckliga igen. En sommar målade han allas svansar blåa för att se om samma chipmunks kom tillbaka till huset igen (de äter på huset). Det visade sig vara nya hela tiden tråkigt nog.

på lek

Kategori: Allmänt

När vi åkte hit skrev vi en lista på allt vi ville göra i stan. Det står massa strålande saker. Och så har vi bockat för allt vi gjort och strukit över det som inte längre verkar så viktigt, när man väl är här. Men de senaste dagarna har vi blivit lata. Vi hade vår första bakisdag igår, ni vet en såndär bakisdag som man gillar, för att allt är kul och samtliga inblandade (i detta fall bara vi två, men hemma brukar det innebära cirkus sju personer, preferabelt hemma hos mig efter nåt stor och spårat) är megaäckliga. Nivet. Det är en fantastisk känsla, trots huvudvärk och sånt. Så efter en sån dag, en helkväll på krogen, många avbockade saker på listan, nästan två veckor i stan och efter att vi blivit misstagna för newyorkers (vilket var prio ett på le list) x antal gånger och då vi nu (läs jennifer) hittar till ungefär varenda gata på hela manhattan, känner vi oss tokstabila och jättehemma i denhär staden. Vi kan unna oss att vara lata för vi har gått in i ett slags vi-tror-att-vi-bor-här-stadie.

Men egentligen är vi ju ändå turister och ibland märks det trots allt. För det finns en puls och ett tempo och en slags intensitet i denhär staden som är helt unik. Det är aldrig tyst, saker stannar aldrig upp, folk slutar aldrig jäkta runt och gatorna liksom vibrerar. Och man vill så himla gärna vara en del av det. Man vill dricka en Starbucks-kaffe to go på tunnelbanan på väg till jobbet, man vill att dörrvakterna ska hälsa på en vid namn varje morgon och inte kolla misstänksamt, man vill beställa hem kinamat om kvällarna och få sina naglar fixade en gång i veckan och ta joggingturer i Central Park och sova i sin egen säng i ett lägenhetshus med brandtrappor på fasaden nånstans i Midtown.



Någon gång ska jag definitivt ha det så. Men nu kan vi vara nöjda med att folk iallafall tror att vi är en del av den pulsen, innan vi öppnar munnarna och avslöjar vår inteheltperfekta accent. På takfesten träffade jag en tjej som direkt frågade om jag var från Sverige. Hon hade bott i Lund så hon kände igen min engelskabrytning därifrån. Jag som trodde jag lät superamerikansk... Men det kommer jag iallafall göra påriktigt efter att ha bott i LA ett tag. Och trots att det inte är Newyork eller Stockholm så blir det nog kalasbra. Om exakt en vecka bär det av ditåt om allt går enligt planerna, men vårt låtsasliv i NYC är på upphällningen redan nu. Vi har bott här gratis för att mina farföräldrar är upstate i en liten stuga i skogen, och trots att vi ogärna lämnar vårt palats känns det lite viktigt att hälsa på dem också. Så iövermorgon tar vi vårt pick&pack och far åtta timmar uppåt helvete i New York state.

Och för att avrunda det hela fint reste jag i tiden idag! Det stod också med på listan. Jag var några år äldre än Jennifer där hon traskade runt nere på gatorna, då jag stod och försökte hitta vår lägenhet bland de tusentals höghusen från åttiosjätte våningen i Empire State Building. För tiden går tydligen litelitelitelitehemsktlitemenändålitegranna snabbare där uppe än nere på marken. Hur fantastiskt är inte det?  

Hej. Jag heter Jennifer.

Kategori: Allmänt

Marika bara ljuger. Hon säger att vi skulle åka till Bronx för att göra alla möjliga aktiviteter. Meeeen det enda som vi gjorde som vi hade planerat var att vi brunchade på Upper West där Marika bland annat sprutade ut kaffe över hela vårt bord.
Vi åkte dock till Bronx där vi som tidigare sagt hade planerat att gå till newyork botanical gardens och på en 9/11-utställning och promenera på Arthur Avenue. Men när vi väl kom dit insåg vi hur fantastisk trötta och bakis vi var och en tjugo minuters promenad till botanical garden kändes inte lockade. Så vi tog oss en varsin cola och cigg och satte oss i en park och kollade på en väldigt underhållande liten kineslatino? pojke som var djupt frustrerad över att han inte fick leka i parken. Han stampade i marken, viftade med armarna och skrek för kung och fosterland!




Brunchishhhh.




Sitta i en park och skratta åt roliga barn.




Denna pojke har inget med något att göra, men han är helt fantistisk.
Get your pudding face on!
Jag älskar kineser.



//Jennifer

älgar och mini-italien

Kategori: Allmänt

Klockan är elva här och Jennifer, som envisades med att ställa klockan på halv tio trots att vi hade vårt första utekväll igår och kom hem vid femtiden, ligger och snarkar i sängen fortfarande. Jag väcktes av mina alldeles för pigga farföräldrar som ringde och skulle styra upp saker. Vi ska nämligen upp till dem på tisdag om allt går som det ska.

Det betyder att vi inte har många dagar kvar i city. Så nu ska jag ruska om Jen redigt, ge henne ett plommon, duscha bort bakfyllan och dra på mig en långklänning. Och så ska jag dra med henne till ett brunchställe som vi läste om här på Upper west side, för att sen åka vidare in till Bronx och gå på newyork botanical gardens och på en 9/11-utställning och promenera på Arthur Avenue, som tydligen är det ursprungliga Little Italy.

Och gårdagen var kul förresten. Stället var lite som jag inbillar mig att trädgården är (detta vet jag dock inte säkert eftersom jag aldrig får komma in där. har försökt ett antal gånger. jag är inte bitter). Först fanns där en vanlig bar med ganska intetsägande musik, en fotoautomat och en lång toakö. Sen en uteplats med mysbelysning i ett nät ovanför huvudet och en upphöjd altanliknande grej och femhundra snygga brooklynare som trängdes med cigaretter och en gammal lastbil som var airconditioned by satan. Ochså själva konsertrummet, som låg lite på hörnet. Där var belysningen röd och ölen billig och bandet hette Elks och var sån musik jag aldrig skulle lyssna på annars. Men det var fett. 

rosa moln vid lincoln towers

Kategori: Allmänt

Häromkvällen satt vi på balkongen iförda endast kortklänningar och åt middag, och termometern visade 27 grader. Och så har det varit ungefär varje dag sen vi kom.

Men så igårkväll slog vädret plötsligt om här och vi satt iförda jacka och långbyxor och frös somfan ändå. Nu är det lite bättre igen för solen tittade fram, men det har absolut blivit höst här också nu. Starbucks har tagit in höstsmaker på kaffet, så vi vandrar längs gatorna med pumpkin spiced lattes och tjocktröjor. Men om drygt en vecka flyger vi till LA så deeeeeeee okeeeeeeej.

Igår promenerade vi i en avlång park som de har byggt ovanpå en övergiven tunnelbanestation. Den heter Highline och är säkert två kilometer lång och man är liksom ovanför staden, i en liten grön oas.



Men sen slog ju vädret om så vi gjorde som Andreas bad oss och tog skydd på en hambuergerestaurang. Hon som jobbade där ville flytta till LA och bli en sån som spelar in röster åt tecknade figurer och vi var de enda gästerna och det var en helt fantastisk liten restaurang full med massa gamla vägskyltar och jukeboxar. Jag åt en hamburgare som hette mother-in-law's revenge och var alldeles enorm och Jennifer, som en sann amatör, åt en veggie-burger. Just sayin. Och så fick vi frozen margaritas och öl till.




Sen gick vi och såg en film och den var så söt och kärleklig (bra ord ändå) att vi båda kända oss lite olyckliga och ensamma efteråt. När vi gick hem kommenterade vår favvo-doorman, Paul from Poland, att vi såg ut att behöva lite Absolut Vodka. Han säger alltid nåt som har med Sverige att göra när vi går förbi, och så blinkar han med ena ögat och berättar om sina äventyr i Europa. Kalaskille verkligen dendär Pauli. Och vi tänkte att han har ju bannemej rätt. Vodka fanns i skafferiet men vi gick ut och köpte cranberry juice och lime och så gjorde vi cocktails och satt och sörjde vår ensamhet, tillsammans, framför en av mina favvo-kärleksfilmer.

Och idag hade vi grandiösa planer på att cykla runt Governer's Island men sov som vanligt bort halva dagen och var tvugna att stanna hemma för att ta viktiga beslut och styra upp oss lite.

Men vi har iallafall hunnit ta en sväng ner till Pier 84 där det var nån konstig utställning med vindsnurror gjorda av registreringsplåtar. Såhär:



Och snart ska vi ut och röja Williamsburg, på metalkonsert. Ölen kostar 3 dollar och det är en grabb från takfesten som spelar och vi hoppas på nåt stort.

wäalalala idag regnar det igne men vi har varit på en park som ligger på en gammal tunnelbanestation och nu ska vi på bio men först ska vi äta vårrullar så jag hinner inte blogga men här kommer nåt som fick mig att skratta. bra kommentarer. hej.

Kategori: Allmänt














Postat av: kempastic (ja har komit fram till att ja e serb, deras namn slutar ju alltid med ic !!)

FANTASTISKT!!!!!!! ja vill skriva en lång utläggning men ja orkar inte för ja har precisgått upp. heido.

2011-09-15 @ 08:23:47


Postat av: Bexxiboo

DU SKOJJAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. jag tänker kanske köpa en katt, så de så!

2011-09-15 @ 12:11:29


Postat av: andy

FINT. Tillfredställd nu. Men inte samtidigt. VAR ÄR MINA BURGARFOTOTOTOTON nomnomnonmonmo

2011-09-15 @ 18:33:54

sånivet

Kategori: Allmänt

Idag kommer en nunna på middag här. Hon är min gammelfaster, alltså min pappas faster, och hon är ganska stencool. Jennifer hoppas på att hon kommer i sin nunnedräkt, men jag har faktiskt aldrig sett henne i den så jag tvivlar starkt. Men hoppas kan man ju. Vi kom just hem från the Staten Island Ferry som går förbi Statue Of Liberty. Hon var ganska fin i solen, men Jennifers iphone nådde inte riktigt.


Hon står där till höger om mig och min fina klänning (hinthint millan) och är mini och väldigt ljus. 


 

På vägen hem lekte Jennifer osocial och kultiverad. Hon läser Haruki Murakami. Han brukar springa i Central Park berättar hon, så varje kines jag såg i Chinatown häromdagen tänkte jag kanske var han. Inte för att Central Pak ligger i Chinatown och inte för att han bor här i NY och inte för att han är kines. Men man vet ju aldrig.

Vi undrar även hur hans namn uttalas på amerikanska. Fel, säkerligen.

TRALALALALALALA Jennifer tyckte jag skulle blogga. So I did. Ska jag berätta nåt mer kult? Såhär ser vår lägenhet ut. Kempas ville veta, och hon sa att alla nog ville det. Så nu får ni det:


Här sover vi. Jennifer snarkar och jag kramas tydligen i sömnen.


Här är arbetsplatsen. Eller aa datorn. Fin utsikt och vi kan inte flytta runt datorn för de har trådfullt internet (motsatsen till trådlöst)



Badrummet. Känns "svenskt och bra" tycker Jennifer.


Vardagsrum/ matsal. Stort, fin utsikt OSVOSV jaaaa bra


Kökis. Trångt men stabilt. Ibland blir vi arga på varandra härinne. Jennifer för att jag alltid sitter vid datorn när hon vill laga mat, jag för att hon alltid smiter iväg när vi ska diska. Och så kan man inte vara två som diskar eller lagar samtidigt för då blir det för trångt.


Och här sitter vi och kollar på SATC, Scrubs eller (!!!!!!) Glee om kvällarna. Dethär är Jennifers stol.


Och här är min. Den tar definitivt hem priset som skönast,bäst,snyggast osv. Man kan luta sig bak hur långt som helst och ha fotstöd. Kalas.

JAAAAAAAA. hei.

i korthet

Kategori: Allmänt


jag skrev ett megalångt inlägg om allt som har hänt sen sist men insåg att det var helt utan stora bokstäver och kommatecken och allt sånt som gör en text läsbar. så jag sket i den. i kort stod det att vi hade lekt med några buddhister, skickat ut lanternor i vattnet på 9/11, sett en hög kändisar på en filmpremiär och åkt på privat nyc-tour med en pingla som vanligtvis är guide på hopon-hopopp-bussarna här. bra grej ändå.

såg just en racoon i central park och idag har vi druckit cocktails ur glasburkar i williamsburg

Kategori: Allmänt





Vi sover alldeles för länge om dagarna. Varje morgon börjar med att en av oss äntligen tar sig upp och börjar rosta bagels och koka kaffe, efter två timmars snoozande. Sen är vi båda lite småirriterade för att vi inte gick upp halv nio som vi skulle och gick ut och sprang i Central Park, vilket vi har sagt att vi ska göra varje dag. Sen gör vi det ändå inte och sen blir vi vänner och glada igen och så vid två-tiden beger vi oss ut på äventyr i staden.

Och idag gick äventyren som sagt till Williamsburg, i Brooklyn. Där lyckades vi både beställa cocktails på en kalasmysig restaurang OCH få oss en öl på en bar. Det ska vara lättare i Brooklyn än på Manhattan tydligen. Och så har vi hängt i soho också.

Vid ungefär varje ställe vi besöker utbrister jag: HÄR VILL JAG BO. Så nu vet jag inte om jag ska bo på upper west side, i Chinatown, i Soho eller i Williamsburg. Helst vill jag nog flytta in hos tvättbjörnen i ett gryte i Central Park. Vore fett.

Takfesten igår var iallafall alldeles strålande. Det bjöds på shottar och öl och vin i plastglas och det var den kanske konstigaste skara människor jag någonsin umgåtts med. Homosexualitet, transcendentalism, våldsamt sexuellt umgänge, lärare som man hatade eller gillade, vilken lärare som hade legat med vem och vad folk hade svarat på provfrågorna diskuterades högljutt och jag och jennifer förstod ungefär hälften. Vi nickade dock och låtsades hänga med och skrattade på rätt ställen. Och på fel. För det hela var verkligen väldigt komiskt.

Efter några tmmars kalasande begav vi oss hemåt, glada i hatten bägge två. Vi köpte röda bananer bara för att de var röda och äckliga blåbärsbagels som fick mig att vilja kräkas lite imorse. Men kul var det. Och på taket hade vi ungefär Newyorks finaste utsikt. För en gångs skull var Jennifer lite flitig med sin Ihpone. Hon är annars den sämsta jag vet på att fota.







Bilderna gör dock inte staden någon rättvisa alls. Det blev mörkt och vi gick över till andra sidan taket och där hade vi utstik över Empire State Building och Chrysler Building, och det var bland det maffigaste jag sett. Det är sjukt dock att man kunde vänja sig så snabbt och sen inte titta ut mer, utan hellre glo på chipspåsarna på bordet och undra om man äter för många, eller på min fasters ultrabögiga vän då han drar en detaljerad historia om sitt senaste kap. 

HAST DU EINE KATSE? NICHT? ISCH KAN DEINE VERDEN.

Kategori: Allmänt






Dethär är Lara Hollmann. Vi träffades för ungefär ett år sedan i Grekland, då vi båda deltog i en gettogether-grej med europeiska ungdomsparlamentet. Låter kalastöntigt och seriöst men det var ungefär det oseriösaste jag varit med om. Varje dag vaknade man till ett gäng stupfulla rumäner som hade däckat i receptionen och sen fortskred dagarna med att leka lekar i solen och flirta med organisatörerna. Jag och Lara hamnade i samma grupp, vi skulle deala med agriculture in the EU. Det var vi, en toksöt fransyska, nån grek och så tio rumäner. Vi kändes oss lite malplacerade och tydde oss till varandra. Vi tvingades dessutom sova i samma säng, så vi hade liksom inte så mycket val.


Så efter en vecka var vi bästisar. Lara är från Tyskland och gillar ungefär allt. Hon pratar i 180, tycker om alla, skrattar åt allt, är väldigt orädd och framåt, sjunger kalasfult och gillar att göra fula miner. Det var sorgligt när vi skulle skiljas åt.



Men efter bara någon månad kom hon till Sverige! Hon tog med sig tyska karameller som luktade tvål och vi gick på Grottskogen och svartklubb. Hon fick träffa alla mina vänner och karamellerna fick min mor äta upp.



Och bara någon månad efter det sågs vi igen i Berlin. Vi for dit fem tjejer för att se Foals och då kom Lara ner med sin bästis Togo, som också var med i Grekland och är min favvotysk nummer två. Vi hade en kaosig natt med massa gråt och onödigheter men det var kul ett tag iallafall. Sen åkte tyskarna tillbaks hem till sig och vi levde loppan i Berlino utan Lara och Togo.

Och sen har vi hörts av väldigt sporadiskt, nästan inte alls, på facebook. Sagt hej, hej, hur mår du, bra, du?, okej, soft, vad gör du, inget, okej, togo hälsar, heido.

Men så hörde hon av sig för några veckor sen och berättade om hennes stora tripp till USA. Hon är här i sex veckor och far runt till alla möjliga locations. Och i torsdags var hon i NYC!!!



Vi promenerade i Chinatown (dit jag förövrigt vill flytta. älskar kineser. det kryllar!!!) och i Central Park, delade på tio dumplings för två dollar, träffade en konstig indier som stod i en kvart och visade före&efter-bilder på sitt skägg och bjöd upp henne till lägenheten på en peanutbuttermacka. Vi är beroende av peanutbutter nu. Men inte av cigaretter för efter att ha letat i halva stan efter Lucky Strikes fann jag ett mminipaket, ungefär hälften så långa som i Sverige, för 14,50 dollar. Då slutade jag.

Lara säger att vi är det typiska exemplet på globalisation. Vi har träffats fyra gånger, i fyra länder, på två olika kontinenter. Planen är nu att ses igen inom det närmsta halvåret i ett femte land på en tredje kontinent. Jag röstar sydamerika.

deäruppepåtaken allaärhögtöverstaden ochsommarnsnurrarfort

Kategori: Allmänt







På denhär balkongen dricker vi vårt kaffe om morgnarna. Och dethär är ju inte ett tak, som rubriken indikerar, utan inlägget fick mest heta så för att Håkis spelar på Grönan ikväll. Jag och Jen delar en väldigt stor kärlek för den mannen, en som för min del är lite svår att förklara. Det bara är så. Ursprungsplanen var att stanna i Sverige ända tills imorgon bara för att gå på konserten, men pappa tyckte det var en fasligt dålig idé, så vi tog vårt pick och pack och drog hit.

OCH, ikväll ska vi faktiskt på takfest! I Greenwich Village! Min faster Jane är 45 och har jobbat för Obama och drivit alla möjliga konstiga organisationer och haft massa fuffens för sig, men har plötsligt bestämt sig för att börja plugga. Hon pluggar någon supersatsig politiklinje på fyra olika universitet här i NYC tillsammans med massa 25-åringar, och idag har de ett av sina största test. Efteråt ska de fira med "one or two or five drinks on my roof" och vi är medbjudna. Hoppas på lite snygga pluggisar och Janie's mojitos.

Och så ska jag berätta vem som tog våra fina posefoton sen.

iiiitelefon

Kategori: Allmänt

dethär är vår dag, sett genom en iphone. jag fattar inte hur man vänder rätt på bilderna. mvh fröken teknisk.


vi botaniserade i central park. denhär hittar man förstås vid strawberry fields.



och dethär var kalasfint i verkligheten men blev bara suddigt. det är coolt iallafall att mitt i världens högljuddaste, stressigaste och mest växthuseffekterade (bra ord ändå) stad ligger en enorm jävla regnskog. så verkar det iallafall när det faktiskt regnar.


folk trummade och skrek så det lät i hela parken så vi sprang dit i hopp om lite gatufestande, men fann ett gäng arga demonstranter, som blängde ilsket på mig för att jag tog emot en karta från den dom tydligen demonstrerade mot. man skulle bojkotta båthuset, om ni inte kan läsa snett.


obligatorisk fika på starbucks. skevt.


här bor vi på kartan. upper west side, 69th street, är vårt home. vi trivs.


vi åt newyork hotdogs (ye like daggs??). och ja det är mitt finger i hörnet. det är absolut ingenting speciellt med dom korvarna förutom att de möjligen är extra sladdriga och blöta, MEN man får ett ton sourcraut på om man vill. surkål alltså. och det vill man.


vi storhandlade på fairway market för 95 dollar. sen panikerade vi när vi insåg att vi inte hade 95 dollar. men det löste vi galant.


och sen hade vi stora svårigheter med att bära hem maten. jennifer dog. hon är död nu och det är ju tråkigt. så tomt utan henne här i lägenheten.


JAG LJÖG för här är hon ju! återuppstådd osv. vi mystepå balkogen i regnet. utsikten får ni se ordentligare när det är finare väder.


om vi hade varit i kina hade detta varit en finurlig bild eftersom kineserna är uppochner jämfört med oss. men så är det ju inte i usa så denhär bilden är enbart för att jag ska få vara med på ett hörn.

ovanpå dethär har vi varit bittra över att ett paket cigg kostar 12 dollar, känt oss tjocka på victoria's secret och gått vilse på macy's. som två typiska svenska turister första gången i newyork. utom att det för mig är ungefär femtonde och för jennifer tredje. hon hittar förresten bättre än mig i denhär stan. undrar vad det säger om mig.

nu ska vi laga middag och sen bege oss ut i regnet på promis runt lincoln center. tre fjärdedelar av vår packning är dessutom kvar i en lägenhet i queens vilket vi borde göra nåt åt men inte riktigt orkar, och vi har googlat fram att närmsta blockbuster ligger fett långt härifrån. men vi måste nog ändå ta oss dit för att hyra första säsongen av glee. vi är smått besatta.

det regnar fortfarande lite här och vi har tagit sovmorgon för att skypea med den finaste vi vet och snart ska vi ta en stroll till central park

Kategori: Allmänt












eple

Kategori: Allmänt

Tänkte skriva ett fett inlägg om hur fett det är i NYC men honestly I wouldn't know. Eller alltså det är ju fett att sitta på balkongen på tjugofemte och röka blöta cigaretter i regnet och undra om min kamera klarade språngmarschen från tunnelbanan till andra tunnelbanan till atm-machinen till trader joe's till the doorman och upp hit. Nu lät det ju närmast ofett men jag skulle ända säga att det är en bra sak (för jag tror dessutom att han pulled through, som en man) men det är storm och mörkt och blött och sent, så våra storartade planer här i staden som aldrig sover får vänta till imorgon. För nu ska vi typ sova. Efter lite peanutbutterchocolatecookies och fatfreemilk och sexandthecity på en av alla hundra kanalerna. mm.

och ps även om kameris klarade regnis vilket han gjorde, MÅSTE GJORT BARA MÅSTE, så funkar inte minneskortet i Jen's dator. Alltså blir det inga bilder på getpromenader och foursquarematcher med mina småkussar förrän vi kommer till LA. Men Jennifer har en såndär obehaglig sak som jag hatar som heter iphone, så vi löser väl det.

utan prickar

Kategori: Allmänt

Jag har insett att sa fort Jennifer forsvinner fran mitt liv och mitt land (ehh det ar mitt land nu, ja, bara mitt) kommer alla inlagg se ut sahar. Utan prickar. For jag var dum nog att glomma ta med ett svenskt keyboard hit. Det tar ungefar allt det roliga fran att skriva pa svenska om man inte kan skriva de tre sista bokstaverna i alfabetet. Den allra sista ar dessutom min favvobokstav i hela svenska spraket. Trakigt att vara utan honom i ett ar.

Men det ar val anda ett ilandsproblem. Ungefar som allt annat jag klagar pa i mitt patetiska liv. Som att jag ar deppig over att ha lamnat sverige och allt jag alskar. Okej deppig ar ju att ta i, men att jag ens klagar. Det ar ju en alldeles fantastisk sak dethar, fa forunnat.

Nu skriver jag iallafall fran min andra fasters, Cats, dator. Hon bor med sin flickvan nagon timme narmare city an den forsta fastern och mina favvokusiner. Dehar tva lirarna ar fortidspensionerade och spenderar sin tid med att spela pa hastar pa, spela blodigt allvarliga kortspel och dricka cola light. Jag skamtar inte, Cats dricker minst sex om dagen. Till frukost, mellis, lunch, som svalka i solen, till middag och som kvallsmal. De bor i Saratoga vilket ar typ hastspelarnas hemstad i USA. Igar var vi med pa tracksen och sag hasten de hade bettat pa, Grace Hall, springa in forst. De ville inte saga hur mycket de vann.

Det ar daligt vader dock. Igar skulle de slappa av oss pa stan dar det var dans och grejer pa gang men det regnade sa mycket att gatorna typ svammade over och allt dansande blev installt. Sa var det ungefar hela dagen igar. Jag undrar om det var en aftermath fran Irene, men ingen vet. I omradet haromkring slog tydligen en tornado till igar. Spannande anda. Sanahar stormar finns liksom inte i sverige. Sa mycket regn existerar inte. 

Uppe hos mina kusiner tog jag, jennifer, molly och pappan i huset en tur med traktorn runt the hills och plotsligt tvarstannade han framfor en crack i marken som var typ en meter bred. Det var Irene som hade varit dar och spokat. Och i skogen sag vi tva enorma sinkholes, dar marken liksom sugits ner i ett djupt hal. Alltsa ett hol. Ett hole. Hatar prickfria inlagg.

en liten flod

Kategori: Allmänt

Inatt drömde jag att det var näst sista dagen i skolan och alla elever skulle städa upp sin plats och sitt klassrum. Vi var ett gäng som var kvar senare för att städa extra noga, för om man städade bäst fick man ett pris dagen efter, på avslutningsdagen. Men plötsligt började Såma och Valentina bråka och slänga stolar på varandra och krossa glas. Jag blev mycket orolig eftersom jag inte kunde vinna priset om det låg glas och stolar överallt. Men ingen annan brydde sig och vi alla gick därifrån och lämnade klassrummet i en mess. Dagen efter bad Hélénééé oss att owna up. De som hade skapat röran skulle erkänna och få straff. Vi erkände och straffet gick ut på en femkamp med grenar där man bara skulle göra bort sig. Första grenen var att man skulle tigga till sig minst sex cigaretter av en främling. Jag blev bortskickad till en ung man i grå ylletröja och började tigga och hela skolan tittade på men PLÖTSLIGT! PLÖTSLIGT insåg jag att den unga mannen var the tallest man on earth. Vi hade en gemensam vän, nämligen Erik Kempas, vilket supposedly var Sofia Kempas kusin. Så han gav bort sina cigg med glädje och där stod jag och diskuterade Erik Kempas och rökning och hur man drömmer en liten dröm om guldfält, med en av mina idoler.

Det var en fin dröm och min syster var också med i form av en utklädd organsierare av något slag som skyllde på mig för att jag hade städat dåligt men ändå gav mig varmkorv.

"can i help by playing wii?"

Kategori: Allmänt

Jennifer är arg för vi har suttit vid datorn ett tag nu och hon tycker det räcker men jag har ju inte hunnit uppdatera här än. Vi är hos mina kusiner upstate och GETFARM var en överdrift. Det är bara en get kvar. Men så har de en alpaca, en lama, ett väldigt gammalt får vid namn Ralph, en ponny som absolut inte vill bli riden, en hund som nog snart dör och tre katter. Imorgon ska vi leka med djuren och gå på getpromenad. Alltså man går ut med geten, okopplad, och promenerar på gatan. Excercising the goat säger de.

Men vi har inte ens hunnit gå in i hagen än. Dagarna har spenderats med att leka olympiska spelen i stekande sol, alternativt bada i "the pond", alternativt gå på adventureland och åka dödsångest-rides. Vi är som två små barn igen och det är rätt fantastiskt.

Molly McAlevey är knäpp. Hon blir tillsagd att hjälpa till i köket och frågar lite lurigt om hon kan hjälpa till genom att spela wii i källaren. Man frågar om hon känner till en viss artist eller film och hon svarar: "the only thing i really know is... me.", hon är BESATT av pippi longstocking, hon fejkorgasmerar vid matbordet med en bit bröd utan att alls fatta vad hon gör och hon pratar så mycket att man tillslut slutar lyssna. Då pratar hon med sig själv istället. Och så skriksjunger hon (god bless her) till Katy Perry - Last Fridat Night (som är min favvolåååååt woop) utan att kunna ett ord i bilen tills alla måste vråla åt henne henne att hålla käften så att man kan höra vad man själv tänker. Hon är fantastisk helt enkelt.

Men på tal om Last Friday Night tänkte jag på det att det var en vecka sen exakt som jag sa hejdå till ungefär alla. Det var last friday night och jag var utklädd till Katy Perry i last friday night (nej jag är inte alls besatt av henne läggav) och nästan alla jag tycker om och kommer sakna var där och det var ett litet gråtkalas men ändå ett väldigt fint kalas.

Såhär vare: