madkeso

han som hänger på er gata och morrar typ?

Kategori: Allmänt

 Det går ju i vågor, såntdär. Särskilt när man är tonåring SOM JAG.
 
Idag återfick jag hoppet för mänskligheten genom att attenda en creative writing-lektion fylld av published authors och misplaced souls och sedan prata i telefon med världens bästa mamma i en timme. På jobbet gick det bra och sen är Erin en av de få människor jag mött som kan smsa lika intensivt och långrandigt som undertecknad.
 
Mvh undertecknad.

Home is where your mom is

Kategori: Allmänt

Idag är jag livrädd. Alltså rädd för livet. Livrädd för livet och för världen och för allt.
Känslan av att vilja låsa in mig i ett ljust och varmt rum har varit påträngande hela dagen, men jag har inte gjort det förrän nu. Har solat och kånkat saker hit och dit och införskaffat en suitcase och handlat matvaror och pratat med alla på boardwalken.
 
För jag känner typ alla nu. Och nyss var jag överlycklig över det, att jag är en i gänget, en man hälsar på och känner igen, men nu är jag bara rädd. De frågar var jag bor och säger att jag är lika fin som vanligt och TomThePhotographer börjar säga åt mig att posa i solen.
 
Göm mig, ta bort mig, ta bort allt fysiskt i hela världen, gör oss till psykiska varelser som aldrig gör annat än att le mot varandra i ett samförstånd som egentligen bara grundar sig i att vi alla är lika instängda i vår egen bubbla.
Jag vill inte vara del av någon annans, min är så fin, och jag vill inte att den ska ändra på sig.
 
Jag vill inte fylla tjugo vill inte bli utstirrad av uteliggare vill inte få sjuka sms vill inte höra om allt som är hemskt vill inte se en man bli nerbrottad och pistolhotad för att han förmodligen är hög på badsalt och vill aldrig, aldrig mer höra talas om folk som blir uppätna av chimpanser JAG VILL INTE.
 
Nu har jag låst alla dörrar, dragit för alla gardiner och tänt alla lampor och det är bara jag och kanske några kackerlackor här. Men jag är ändå rädd. 
Jag brukar inte vara rädd, inte såhär.
 
Jag köpte en flaska vin (och blev så brutalt arg för att jag inte fick upp den, typiskt mig, men det gick efter en kvart) och kokar broccoli och majskolv och försöker hitta någon slags ro och försöker lugna ner mig, men min kropp går på någon slags adrenalin, jag känner mig inte trygg här.
 
Home is where your mom is, jag vill bara ha alla lampor tända och alla familjemedlemmar hemma och koka te och äta frukost på Källvägen. 
 
Det är allt jag vill idag.
 
Ta bort mig.

världens oklaraste person:

Kategori: Allmänt

Bokade just en one-way ticket out of here. Om exakt två veckor sätter jag mig på en calshuttlebus till SanFransisco och en galen faster, och sen återser jag nog inte Venice och LA på ett bra tag. Kanske? Jag skjutsade Erin till flygplatsen idag fast vi ses ju igen i Rhode Island vi, men igårkväll sa jag bye bye it's been real till hennes pojkvän. Eller han sa.
Jag har mitt lilla gäng här och vi har just umgåtts konstant i fyra dagar utan att jag ens tänkt på det. Så fort jag är ensam i lägenheten knackar jag på hos Shaun and Alison and Erin, och sen kommer Will förbi och någon tar upp en gitarr och rullar en joint. Adam från next door kommer förbi också och pratar lite för högt med sin lite för pipiga röst (han är söt dock. gillar) och Melissa kommer ner och pratar om någon ny maträtt hon hittat på (fast vi alla vet att hon inte äter den själv) och sen föreslår någon att vi går till stranden eller till happy hour eller till comedy at Townhouse. Jag lånar någon flummig klänning av Erin och vi börjar dricka klockan två på förmiddagen och googlar konstiga saker och pratar om badsalt. Allt är lite för enkelt och fantastiskt och jag är osäker på om det är en bra eller dålig sak. Adam säger att människor intalar sig själva i alldeles för stor utsträckning att de inte är värda att ha det bra. Om allt flyter på och är stabilt så är det något som är fel - det ska inte vara så enkelt. Och han kanske har rätt - jag kanske bara drar från något så fantastiskt för att jag inte tror på att saker kan vara så fantastiska, men det kan också vara så att det bara är flyktig fantastiskhet. Att inget här är påriktigt, no it hasn't been real, och att jag sakta tynar bort och blir en såndär Lost Angel of Los Angeles som inte bryr sig om ungefär nånting längre. En kvinnlig motsvarighet till Marc och Alex när de pratar om kriminella vänner på en slingrig livsfarlig väg i Hollywood Hills.
.
Allt här är så rått på något sätt. Och jag kan inte bestämma mig för om det är så långt ifrån verkligheten som man kan komma, eller om det är den mest avskalade egoistiska verkligheten som existerar? Eller båda.
.
Men snart åker jag härifrån iallafall. Alldeles för snart. Livrädd.
Fast svintaggad.
Jag ska hikea i världens vackraste natur, bo i en trädkoja, gå på punkkonsert i Boston, fira 20årsdag (LIVRÄDD) i världens bästa stad, träffa massa fina släktingar, segla på östkusten med världens finaste Erin och sen ÅKA HEM. HEM HEM HEM HEM HEM HEM.
"Är du hemma den tjugonde juli"? frågade Såma, "och med hemma menar jag Venice..."
och jag har ju faktiskt två hem nu.
Men hemma stockholm hemma sverige hemma mamma hemma jennifer hemma rebecca hemma källvägen hemma pernilla hemma joel hemma kräftkalas hemma kempas hemma alfons hemma veronica hemma partybilen hemma kenny hemma milfen hemma kärlek hemma trygghet hemma god ost hemma kaffe hemma fjällång hemma mormor hemma moster hemma kusin hemma HEMMA.
OKEJ DU HAR EN POÄNG.
men en skruv lös också.
Jag vet.

ibland undrar jag om jag är dum i huvet

Kategori: Allmänt

verklighetscheck

Kategori: Allmänt

Har suttit på balkongen med fötterna på en frysbox och en isfylld plastpåse fastbunden med en telefonladdare runt benet hela dagen. Ätit kanelkex och försökt läsa Kafka och funderat på om jag ens behöver sluta på jobbet eller om jag blir sparkad ändå iochmed att jag inte har något doctor's proof på att jag har skadat benet. Behöver min mamma men hon svarar inte ens. Fast jag är inte bitter eller ledsen, och känner mig inte ens ensam. Det är det som är det konstigaste. Jag bara sitter och är okej med allt och tänker att saker löser sig. Och det skrämmer mig lite.
Ska gå och leka med Shaun och Erin tror jag. De åker ju till Rhode Island snart och då ses vi kanske inte mer. Igår hängde vi bara på stranden hela dagen med våra konstiga hårfärger och bakfyllor. Hade velat göra samma idag men klockan är halv åtta och jag gick upp för bara några timmar sen. SÅ OKLART.
.

don't drink and dye!

Kategori: Allmänt

Ångest.
.
Igår var det art crawl så vi skulle crawla i lite art. Men inte kom vi ens till någon art. Vi bara drack öl och gjorde dumma saker, som att färga håret (och hela badrummet. fan.) rosa och grönt och leka lekar i skateparken och vara på efterfest till alldeles för sent. Idag är jag rosahårig och kan inte gå och jag skäms. Skateade, försökte jag mig på. Ramlade gjorde jag och ont gjorde det. Och inte kom vi iväg till helvetsjävla Joshua Tree idag heller, för jag kan varken trycka ner en gaspedal eller hikea i skogarna med dethär benet. FAN I HELVETET VAD GÖR MAN ÅT SÅNT. Jag har inte health insurance här och vet inte ens hur man gör när man går till doktorn i dethär landet. Bra Marika. Patetiska du. Och pappa är förstås borta igen. Jag orkar inte ens engagera mig i vart han är eller hur länge han är borta, men här är han iallafall inte. Tur att jag har Erin. Jag älskar Erin. Nu kommer hon över för frukost och tyckasyndomosssjälva-session. Jag är ändå inte helt ensam i denna värld.
.
Klart slut. Jag är sämst.

BRR 98

Kategori: Allmänt

Igår var det Father's Day här och jag och pappa tog buggyn upp i bergen för att dricka öl på en biker-bar han brukade hänga på när han var ung och bodde i LA och var biker. Fast jag drack milkshake istället för öl för jag var chaufför. Cruisa runt i buggyn med pappas sjuttiotalsmusik bland gröna berg i 35-gradig värme är typ den bästa sensationen i världen, seriöst. Vill köra henne precis varje dag, och helst uppe i bergen för där nere på stranden är det bara dimma och kallt hela juni. June Gloom kallar de det, vädergubbarna. Hela juni är basically gloomy och trist. Jag som vill komma hem till Sverige solbränd och superblond, som en riktig cali-girl. Men den dumma solen når inte ner till oss och har inte gjort det på ca två veckor. TRÅKIGTTTT. Och jag är alltså på väg hem till Sverige - så smått. Hemma om någon månad skulle jag tro. 
På måndag åker Erin till Rhode Island på långsommarlov så vi ska hänga så mycket att vi tröttnar på varandra den här sista veckan tänkte vi. Vi börjar med att roadtrippa till Joshua Tree imorgon bitti. Det är en nationalpark ca två timmar från LA där man campar och, om man ska göra the classic, äter svamp. En till grej att checka av på the bucketlist. Fast inte svampen alltså, för inte skulle väl jag? (Vi har ingen).
.

let's go to the beach-each

Kategori: Allmänt

Igår var jag ledig hela dagen så efter att ha hängt lite hos mina favvogrannar som jag kommer sakna så himlaaaa myyyckeeeet tog jag mitt pick och pack och begav mig ut på cykeltur. Att cykla till Manhattan Beach står på min LA-bucketlist och det var hög tid att börja bocka av saker därifrån.
.
Tyckte det var underhållande att jag red i singelfilen, såattsäga.
.

Bike-routen är 20 miles lång tror jag (alltså ca 3,2 mil) och döpt efter en medlem i Los Angeles city council, samma som även är känd för att han förbjöd rökning på allmän plats. DET VISSTE NI INTE VA? I LA får man inte röka på uteserveringar och inte på någon av stränderna. Men det blir sån himla dubbelmoral när alla röker maruijana istället. Jag förstår inte riktigt vad som är lagligt och inte.


Strand nummer 1 efter Venice om man inte räknar med Playa Vista, vilket man tydligen inte gör. El segundo!


Såhär fint var det. Piren man skymtar där borta är Manhattan Beach-Piren, men det fattade inte jag, så jag cyklade rakt förbi och fortsatte leta efter Manhattan...


Biancis <3


1(800) learn-to-fly tror jag deras telenummer var. Jag vill typ.
.

Pelikaner!


Kom till Hermosa efter kanske två timmar och tänkte hmm, jag som trodde Manhattan kom innan Hermosa? Nåväl jag fortsätter väl.


Alla husen var så himla himla fina, typ alla möjliga olika färger och former och säker hur dyra som helst, och hälften såg ut som att de var rakt tagna ur the OC och jag ville verkligen bo i vartenda ett, men jag glömde helt bort att fota dem. Det enda huset jag fotade var dethär, för jag tyckte skylten var söt.
.

Fint att de har speedlimits för cyklarna ändå?
.


Kom till Redondo, som jag trodde skulle vara Beach number 5 efter Venice, men som bara var Beach number 3 vad jag hade sett. Började misstänka mitt snesteg och vände om.



TADAAAA (Manhattan Beach-Pier)


Marina Del Rey - världens största konstgjorda marina.


Och Venice-kanalerna, ett av mina favvoställen att hänga runt i typ nånsin. Så himla himla fint där.

När jag kom hem gick solen i moln och jag kollade på när de photoshootade för företaget som Erin internshippar för. Modellerna såg så coola ut att jag fick ångest. Dränkte sedan nämnda i mango-maragaritas på Sidewalk Café. Och det var alltså en himla bra torsdag.
.
Idag har jag jobbat på Nice Cream och blivit tillägnad en låt av Harry Perry. Imorgon har jag en ca 14 timmars arbetsdag. Vad är väl en lördag? Är det nästa lördag det är midsommar förresten?
Oklar tjej? Däckar nu

N'ice Cream

Kategori: Allmänt

Jag jobbar ju på en glassbar för den som missat det och det kan nog vara det bästa jobbet i världshistorien, för man får bara äta ekologisk glass (rankad best ice cream in America av ett överexalterat tyskt par som har varit inne varje dag på sin två veckors semester, för att gå igenom alla smaker), läsa böcker och peoplea-watcha hela dagarna. Typ tre av de bästa sysselsättningarna i världen, jag vet, och jag får betalt för det.
Ändå var jag tvungen att säga upp mig och på lördag är min sista dag.
.
.
Därför har jag gjort en liten lista på alla fantastiska människor jag kommer sakna när jag inte längre är "the ice cream girl":
.
1. Rastakillen som sitter mittemot min butik ("min?") och säljer sina handmålade tavlor och jämt ler. När man stänger för dagen och ska köra iväg i golfbilen säger han alltid "No, ice cream girl, you can't leave!" En gång förklarade han att jag bodde där inne i glassaffären, i hans fantasi.
.
2. Duncan från cykeluthyrningen vid Santa Monica Pier. Nästan vareviga dag kommer han cyklandes under lunchrasten, med sitt gråa brösthår flygandes i vinden och coola sport-glasögon. Innan han ens har bromsat in ropar han från boardwalken "Do you have it today?" och då menar han vår rom-baserade glass med choklad och karamelliserade hasselnötter. Säger jag yes skriker han YES och säger jag no kommer han in ändå och provar massa olika choklader och nötsmaker tills han hittat det som är mest likt sin älskade romglass. Sen sitter han utanför och berättar om sydamerikanska religioner och hotdogs on sticks.
.
3. Han den ensamma svettiga killen som alltid blir bajsad på av fåglar och sånt. Det är hemskt och hjärtskärande och vi pratar alltid lite och han är lite överviktig och kanske 25 eller så, och han är en sådan där som saker bara inte flyter på för. Han har ledsna ögon och spiller jämt sin glass överallt. Får ont i hjärtat av honom men kommer ändå sakna.
.
4. Pappan och sonen som jämt kommer in under deras långpromenader. Sonen är kanske två och världens sötaste och de vill aldrig köpa nåt, utan bara smaka en enda liten sked av the chocolate-gelato, för då sköter sig sonen hela dagen sen. Och det märks för han fullkomligt skiner upp så fort man räcker honom skeden och sen säger han "Faankyuu" och så går de ut igen och man är kvar med parvelns leende i hela sig.
.
5. Den äldre herren som pratar så himla tyst men ändå jämt ska prata, så man fattar aldrig vad han säger men han envisas ändå med att säga saker hela tiden. Han köper aldrig något utan ska bara ha en servett och ibland har han kommit in med blodstreck över hela kinderna som att han inte vet hur man rakar sig, eller som att han kanske har en väldigt gammal rakhyvel. Gör också lite ont.
.
6. Den jättetunna lilla uteliggar-tjejen med BobMarley-mössa och ca tre tänder kvar i munnen som luktar jättestarkt av kiss och sånt men är så himla gullig och glad och räknar upp sina sedlar och mynt med stor försiktighet och sedan frågar hur mycket hon får för sina sju dollar. Man ger henne fyra scoops och ser hur hela hennes vecka är gjord.
.
7. Den stora svarta unga mannen som alltid dansar och sjunger till musiken från affären intill. När han kommer förbi höjer de volymen och han kan varenda låt utantill och börjar jamma iväg helt utan att vilja något annat än bara lyssna på bra musik. Han försöker inte få pengar eller causa a scene. Ibland har han trasiga byxor och pirathatt på sig och jag är inte helt säker på om han är hemlös eller bor någonstans i krokarna.
.
8. Tommy, en fotograf som också säljer sina foton tvärsemot och alltid säger "Come by afterwards, brighten my day!" och så köper han tre kulor glass och frågar hur jag mår, och säger mitt namn i varje mening, som att jag är världens viktigaste. En gång fotade han mig också och höll på att fixa mitt ansikte så det var i rätt vinkel i solljuset och när jag frågade om det blev bra sa han "can't go wrong with those eyes".
.
9. Hank Moody's dotter, Madeleine som hon heter, som jag nu blivit vän med ju(ish). Hon kommer alltid in i fina sommarklänningar och enorma solglasögon och köper one scoop of hazelnut geltao in a cup please.
.
10. Italienaren som jämt säljer mat, fiffigt nog, till alla oss som inte kan lämna affären för att gå på lunchrast. Han är liten och dödsseriös, som att han säljer årets mest prestigefyllda kycklingdelikatess. Han har kockhatt och en liten låda fylld med matlådor som han drar bakom sig, men det komiska är att han alltid säljer samma rätt. Alltid exakt samma. Han kommer in med all sin stolthet, ler stort och säger på bruten engelska "Hello Lady, today I have a Rotisserié chicken, very delicious." Jag har svårt att hålla tillbaks skratt varje gång.
.
11. Dave the gelato-maker. Han som gör glassen varje morgon. Han kollar på South Park eller Family Guy samtidigt och skrattar alltid jättehögt, sen när han kommer ner med golfbilen och lastar ur all glass säger han alltid något om hur lyckliga vi är som jobbar PÅ STRANDEN (och det är fint, tycker jag, med folk som uppskattar sånt trots att de varit där i massa år). Sen säger han "ten out of ten men agree" och jag frågar "about what" och han säger "that you're beautiful." Han saknar en tand och har vildvuxet skägg och älskar sitt liv. På sin fyra timmars lunchrast åker han själv ner till stranden och kastar frisbee, eller så dricker han sex öl och röker en joint. Han äger ett eget företag som han jobbar på på eftermiddagarna så han får göra vad han vill, säger han, och sen frågar han vad jag ska bli när jag blir stor. A scandinavian spy, tippar han på.
.
12. När Harry Perry (han i headern) rullar förbi och jag går ut och klappar händerna och visslar och han stannar upp och spelar ett gitarr-riff för mig och säger sin enda svenska line: "Kärleken kommer till dig!". Fast ibland glömmer han bort hur man säger det på svenska och så säger han love will come to you.
Och jag tänker att den har nog redan kommit.


Man önskar att man blir en fyr själv någon gång.

Kategori: Allmänt

.
.
Av någon anledning har jag svårt att formulera mig för tillfället. Svårt att sätta mig ner och komma underfund med vad jag tänker om saker egentligen. Kanske borde jag inte tänka så mycket, kanske borde tiden bara få flyga förbi och jag flyga med den. Saker som händer händer och sånt som inte händer kanske aldrig skulle det från början. Jag har egentligen faktiskt (egentligen och faktiskt är två av mina favoritord - faktiskt) ingen aning om vad jag bör och inte bör göra. Jag vet inte heller var jag kommer befinna mig - både rent fysiskt men också mentalt - en månad från nu. A month from now, alltså. Jag har börjat prata svengelska. Folk frågar ibland om jag tänker på engelska eller svenska. Men man tänker väl snarare i bilder än i ord? Ord är för långsamma. Tankar är ett medvetande och de rör sig snabbare än man kan prata eller skriva. Ord är ju formuleringar av det som inte har blivit formulerat än, men redan hänt inne i hjärnan. Väl? Men jag svarar att jag nog tänker på båda, beroende på vilka jag pratar med och var jag är och så. Och vem jag tänker på.
.
Just nu ser jag bilder av kullerstenar och guacamole och min mamma. Kullerstenar därför att jag plötsligt vill till Paris på vägen hem, kanske ska. Guacamole för att jag just har köpt tio avocador (avocados? avocadosar? hur många gånger har jag haft den här konversationen med folk, men vad har vi nånsin kommit fram till? minns ej) och tänkte ha avocadofest i min ensamhet (pappa är iväg nånstans, vad vet jag? jag tycker om att vara själv. kanske? i någon dag sådär iallafall. om det är något jag har lärt mig i denhär stan är det att vara med mig själv. att kunna trivas i mitt eget sällskap. sånt kräver lite träning faktiskt).
Märks det att jag gillar paranteser? Tycker de är finurliga.
Mamma tänker jag på därför att jag läste den här och plötsligt började gråta:
.
http://www.dn.se/kultur-noje/johan-croneman-hon-ar-som-en-fyr-i-mitt-liv-vad-som-an-hander-hur-langt-bort-jag
(copypastea! nej jag vet såklart inte hur man gör länkar. vad tror ni om mig egentligen - faktiskt?)
.
Jag gillar att gråta också har jag kommit fram till. Men bara när ingen ser på. Jag hatar att gråta inför folk. Tycker det är nåt man gör när man är ensam och inte behöver förklara. Tårar ska aldrig behöva förklaras, de ska bara hända, och det ska vara skönt när det händer, inte jobbigt.
(Sa Marika tårögt)

BIANCIBOI

Kategori: Allmänt

Syster, David och Jane har just varit här i några dagar. Fullt upp, full tupp. Jag har blivit waitress, vi har bbq:at på boardwalken, ätit megafrukostar OCH min cykel (och bästa vän i denna onda onda värld, som egentligen är så himla god <3) BLEV STULEN HÄROMNATTEN. Jag bet mina naglar och sörjde min förlorade bebis, postade bilder i ett lost&found-forum och skämdes över min egen idioti (hade förmodligen inte låst ordentligt, och hade råkat lämna henne utanför garaget i massa timmar, när jag från början bara skulle springa upp och hämta något).
Men, hör och häpna! 20 timmar senare står hon låst på exakt samma ställe igen i perfekt form utom att någon har snott de ändå himla okaraktäristiska rosa pompomsen som satt fast i styret.
Kontentan av detta? Det finns hopp för mänskligheten. ELLER så har jag en obehaglig stalker som kan min kod till låset och leker lekar med mig?
Hursomhelst är jag återförenad med min Venice-bästis. Älskade Bianca <3
.

houses in a row

Kategori: Allmänt

Har haft en miljon intressanta saker i hjärnan som jag har tänkt att jag ska sätta mig ner och formulera, men nu är allt som bortblåst. Denhär veckan är jag in for 50-nånting timmars arbete, English-finals och två creative-stories. Plus att min syster och hennes pojkvän och vår faster glider in någon gång i dagarna.
Finns inte så mycket utrymme för kreativitet och emotionella (eller intellektuella-eh-ish) utrop.
Men jag är glad ändå!

si3:s kampenhet

Kategori: Allmänt

För ett år sen exakt tog jag studenten!
.


Sen dess har jag varit hundra kilo mer förvirrad än någonsin förut, lärt mig jättemycket men enbart känt mig dummare, insett en miljon saker men glömt bort dem igen och varit brutalt rädd men ändå taggad. Och det är stämningen fortfarande. Så himla märkligt att inte vara barn och gå i obligatorisk skola längre. Att inte ha en aning om vad i hela friden man håller på med. Men kul också. HEJDÅ.