madkeso

the knack lies in learning how to throw yourself at the ground and miss

Kategori: Allmänt



Sitter på balkongen inlindad i massa filtar och lyssnar till Drum Circle i solnedgången. Vattnet är lila och jag ser inga delfiner, men de finns där, det vet jag nu. Läser "So long and Thanks for all the Fish" som handlar om att alla delfinerna har rymt från jorden och lämnat efter sig just det meddelandet. Men det är ju inte sant! De är ju här hos mig. Bakom mig ser man bergen ovanligt tydligt ikväll. De är också lila. Och så himla fina. I boken lär sig ett förälskat par att flyga. Trickset är att man kastar sig rakt ut och bara råkar missar marken. Helst genom att bli distraherad av någonting medan man faller och därmed glömmer bort att landa pladask. Så simpelt är det alltså.

Bjöd över mina classmates att hänga på stranden med mig en lysande dag som denna, vi kunde låtsas plugga lite och kanske köpa glass tänkte jag, och de sa ja vilken ypperlig idé. Men så kom ingen ändå. Och ingen hörde ens av sig. Men jag orkade inte bli upprörd.

Söndagar är alldeles för bra för att vara upprörd. Delade känslorna med pappa istället, han satt just här med mig och åt mandlar och höll med om att allt egentligen är ganska strålande. Vi var på dödsyoga idag. Aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Hela lokalen svettades, det rann på alla, och läraren är världens kändaste yogainstruktör och det hela var verkligen en upplevelse. Och snygg var han också men han sa att man inte fick tänka på om någon i rummet var snygg för man skulle ha uppmärksamheten riktad inåt, och efter någon kvart sådär lyckades jag nästan helt koppla bort rummet och fokusera på kroppen. Och pappa också, vilket han aldrig brukar lyckas med, så han var på oförskämt bra humör efteråt. Vi fick en parking ticket och vanligtvis hade han ställt sig på gatan och skrikit FUCKING ASSHOLES i tio minuter minst, men nu var han lite för glad för det. Vi åkte hem och la oss i solen en stund istället.

Och igår var jag på jazzklubb med Rod Stewarts dotter. Hon var den vackraste kvinna jag någonsin sett, och också den trevligaste, coolaste, softaste och allt sånt. Fick nog en liten girlcrush. Nästa helg är Seth MacFarlane där och sjunger. Han är ett geni, för den som inte vet det. Så då ska vi dit igen. Ruby, Rod's dotter, sa att vi kan äta middag hos henne innan. Jag sa att jag hade två swedes with me då och då sa hon SWEET SWEDES och sen var det inget mer med det. Så kanske äter jag, Rebecca och Kempas middag hos världens vackraste kvinna nästa helg och går sen och ser Seth MacFarlane jazza loss i en hemlig jazzklubb. För den var liksom hemlig, typ gömd i en gammal kontorslokal. Fantastiskt finurligt.

Nu ska jag återgå till det förälskade paret. De är så fina tillsammans och han blir inte rädd för henne även fast hon bokstavligen är bortkopplad från jorden. Hennes fötter lyckas aldrig nudda marken nämligen. Hon svävar jämt. Men han är okej med det, för han har bott på olika konstiga planeter de senaste åtta åren och sett mer än de flesta jordbor någonsin ser i sitt liv och han har faktiskt just återvänt till jorden. Som förövrigt sprängdes i tusen bitar för åtta år sen, men tydligen har kommit tillbaka igen utan att någon märkte någon skillnad. Lustigt hur sånt där kan gå till.

S.E

Kategori: Allmänt

Är min pappas nya smeknamn på mig. Han säger att det både står för .se för att jag är svensk, och för SoundEffect för att jag jamar och har mig. Särskilt om mornarna. Häromdagen blev hans kollega alldeles vettskrämd när hon kom in. Hon trodde att mina morgonljud var en förtvivlad bebbe som grät. Mjau, sa jag då.
Costaricanerna har åkt hem. De var mysiga. Jag känner mig lite ensam nu för pappa och kollegorna skrattar åt saker jag inte förstår, alla där hemma verkar ha det så strålande kul och jag bara prokrastinerar mitt plugg hela tiden. Dessutom tycker min lärare inte om mina essays, och det gör mig ledsen i ögat. Men sen kommer jag påhur patetisk jag är. Om en vecka kommer två av de finaste människorna jag vet hit, ikväll ska jag på nån jazzföreställning, nästa helg har Zakiboi BBQ-kalas och han har bjudit typ tio pers, varav jag är en. "Beer, BBQ and you guys. What else can a guy ask for?" är beskrivningen. Jag är alltså en i gänget. Fint.
.
Så nu ska jag sluta whinea. Ut i solen och få nya krafter, söka massa jobb (typ det jobbigaste man kan göra ju visserligen...), läsa massa kapitel i massa böcker och spana på människor på boardwalken.
För den som vill veta exakt vart jag brukar sitta, vilken plätt exakt som är min frontyard, så är det där de här parvlarna sitter:
http://www.youtube.com/watch?src_vid=LKQXnMxh-2k&feature=iv&v=nfGEeDvaCs4&annotation_id=annotation_632478
Hoppas jag också får en voiceover snart hihihihih.
.
Såhär fint var det häromdagen förresten. Vädret här är fantastiskt schizofrent. Regn och femton grader ena dagen, sol och 27 den andra.
.
.
Vi tog costaricanerna på buggytour av LA. Dethär stora palatset har jag alltid undrat över vad det är. Pappa berättade att det är mormon-kyrkan. Typ lika stor som NG bara. Nejmenvisst.
.
Längst ute på denhär vägen bor någon, i ett litet slott typ. Inte så himla illa. Papi var towtruck-driver här när han var i min ålder, så han hittar typ överallt i hela LA och minns alla speciella platser från då. Han brukade åka upp hit och spionera på rikemansbarnen ibland.
.
.
Det var fint i Bel Air. Såg inga färska prinsar, men skulle nog ändå kunna tänka mig att bo här. Fast varför skulle man vilja bo någon annanstans än Venice egentligen om man inte bor i Stockholm eller New York? Oklart.
.

Fiorella är den lustigaste lilla personen jag mött, nästan. Kan inte riktigt förklara, men hon är studsig och liten och pratar högt och skrattar högt och verkar inte alls ha nan koll på hur man "ska" bete sig. Om man nu "ska" bete sig på nåt himla vis. Tycker om henne gör jag iallafall. Ska hälsa pa henne i Costa Rica när jag åker dit. För dit ska jag.
.
Utsiktssplatser överallt i Hollywood Hills.
.

Och här är Nicole. Också en himla söt liten person.
.

Och när vi kom hem spelade de in filmen Rock of Ages på vår gata! Det är en filmkamera längst fram på helikoptern. Det satt lappar på vår port om att det ska spelas in film precis här sa om ni inte vill synas i bild ska ni hålla er borta, typ.
.
Jag höll mig jätte-framme. 


stick around, kiddo

Kategori: Allmänt

Jag har utvecklat en strålande liten relation med en av grannarna här. Den går ut på att varje gång vi stöter på varandra utväxlar vi ord om delfiner (och för det mesta även om nycklar, men det hör inte hit just nu.) Det har blivit en liten grej helt enkelt. Eller kanske är det bara jag som inbillar mig att det är vår grej. Han kanske är fullt omedveten om att konversationerna alltid styrs in på just det. Men jag tror faktiskt att det är en silent agreement mellan oss. Vi kan ju låtsas, om inte annat. Idag hittade han mig iallafall studerandes på gräsplätten vid boardwalken precis framför vår gata (den delen som jag och pappa kallar vår frontyard) och då slog han sig ner en stund för att ge mig "The Daily Dolphin Report". Han säger att han ser dem minst en gång i veckan de rackarna. Man måste bara veta hur man känner igen dem och vart man ska leta. De kommer oftast fram i solnedgången, och mest nu på vinterhalvåret när det inte är så mycket folk i vattnet. Innan han gick sa han: "Well, stick around, kiddo, you'll see them plenty". Det tyckte jag var fint sagt.
.
Och frånochmednu ska jag gå ner till stranden och spana delfiner på horisonten, varje solnedgång. Låter som en lysande vana.
.

GEVALIA

Kategori: Allmänt

Plötsligt händer det så himla mycket i the land of lala. Hinner inte ens tänka, måste välja bort saker, glömmer bort viktigheter och har karatekult. Vi har gäster från Costa Rica. Hade ingen aning om att de skulle ockupera lägenheten (på obestämd tid) sådär en tisdagseftermiddag när jag rullade hem på min halvt punkterade Biancis. Helt spontant besök. Hur mysiga som helst är de iallafall, det är en femtonårig liten pingla och hennes moster. Och fast det må vara ganska jättetrångt här så finns det ju massvis med hjärterum. Har snart varit här i ett halvår, och har nog inte varit själv med pappa ens en månad i sträck ännu. Tur ändå, vi retar ju gallfeber på varann tydligen. Men det börjar bli lite bättre med det (pepparpeppartaiträ) nu när jag har saker att göra om dagarna. Och nu när pappas vänner är här blir han på öldrickar-historieberättar-buggyisolenkörar-humör, och det passar oss andra alldeles utmärkt. Imorgon ska vi ta le grand tour of LA i buggyn, om det inte spöregnar. Det slår mig att jag ändå farit runt ganska lite här med tanke på att jag faktiskt har en egen bil till mitt förfogande. Att jag knappt vet hur man kör den kan kanske vara en bidragande orsak? Nejje. Inte skulle väl jag.

Men jag har knappt sovit sen i torsdags eller så. Kanske är en bra idé med tanke på hur fantastiskt bra jag är på att bli sjuk hela tiden. En av mina främsta skills här i livet. Bilkörning??? Not so much.

Pappa älskar mig innerst inne, jag vet det.



Roy & Bögen

Kategori: Allmänt

Pernilla berättade något så fantastiskt roligt. Att om man googletranslatear en svensk text med namnet Pernilla i översatts det till Roy. Hon har en vän vars australienska pojkvän brukar översätta sin flickväns blogg. Han hade efter ett tag börjat bli lite orolig då flickvännen i fråga jämt hängde med denna Roy. Typ sov över osv. Fantastiskt underhållande.

Kände mig efter detta tvungen att gå in och googla mitt namn på spanska, bara för att bevisa för far att jag faktiskt heter bög, vilket han vägrar inse. Bytte K till C visserligen, fusk kanske, men kul var det. Om man skrev: "Soy Marica", blev det "Jag är queer". Om man skrev "Me llamo Marica" blev det "kalla mig bög". Kul att våra föräldrar har döpt oss till Roy & Bögen. Eller Roy & The Queer kanske, låter som ett asbra band???Stabilt syskonpar iallafall. ÅÅÅÅÅH saknar systri.

Men sånthär gör jag alltså när jag prokrastinerar plugg. Häromdagen översatte jag saker till arabiska och tryckte på högtalaren så datorn pratar arabiska. Hade strålande kul. Och Moshe lärde mig mer hebreiska idag. BEN ZOLAN!

Har haft en fantastisk helg men den fick ändå sammanfattas med ordet "äsch", igår. Jag var för lost i huvudet. Och är fortfarande, tydligen. Ska yoga bort det. Har äntligen börjat förstå grejen tror jag. Gått på yoga flera gånger i snart ett halvår men aldrig uppskattat det. Det börjar slutligen växa på mig. Adieu

jag gillar söndagar

Kategori: Allmänt

äsch

Penis Youth Hostel

Kategori: Allmänt

Träffade en koreanska på gatan. Hon var alldeles förtvivlad för hennes man hade sprungit ifrån henne och de hade just kommit till LA. Alltså verkligen just landat och hoppat av bussen och så hade han tydligen bara sprungit iväg. Så märkligt. Och det enda hon visste var att hon ville till: "Penis Youth Hostel". Jag höll på att dö när hon sa så och det tog mig faktiskt ganska lång tid att förstå vad hon pratade om, hon kunde nämligen ungefär noll engelska. Livrädd verkligen, stackarn. Hon menade förstås VENICE Youth Hostel.

Inte för att jag visste vilket som var Venice Youth Hostel men jag listade ut det och vägledde henne och sen var hon så tacksam att hon höll på att börja gråta. Fina lilla koreanskan. Hoppas hennes man hittade henne, han hade nämligen inte checkat in än. Och receptionisten tyckte att jag var dagens hjälte och frågade massa frågor om var jag kom ifrån och sådär och när jag gick därifrån kom jag på att jag förstås borde lämnat in ett CV. Hade en bunt i väskan för jag hade varit på jobbjakt på Abbot Kinney. Det är världens mysigaste gata. Massa vintagebutiker som man går vilse i och som luktar rökelser och så massa små franska cafén och massa knasiga små alltmöjligt-affärer där man vill köpa ungefär allt. Alla människor som rör sig uppochner för den gatan är kalassnygga också. Helt sjukt. Eller jättestylish iallafall.

På stranden är det bara luffare och hippies, men så fort man kommer fem minuter inåt land kommer man till denhär mysgatan, typ West LA:s motsvarighet till Söder, fast bättre. Jag gillar båda. Gillar kontrasterna. Känner att boende på Venice Beach, jobb på Abbot Kinney och skolgång i Santa Monica nog vore den ultimata kombin. Så imorgon ska jag tillbaks igen och trakassera alla vintage-tanter som sitter och pillar på sina fjäderskrudar dagarna i ända. Tänker att de kan ägna sig åt inköp och sånt (för jag kan absolut ingenting om sånt egentligen ju, men jag fejkade så himla mycket idag och varje butik jag gick in i låtsades jag älska plaggen och vilja prova och ååååh va fint och ååååh vilken fin butik, finast på hela gatan, woooow. fantastisk klänning detta verkligen, jaha 176 dollar bara, no biggy NEJVISST.) medan jag kan sitta och fläta håret och se söt ut bakom kassan. Perfekt plan. Och egentligen har jag tänkt att jag inte vill jobba i klädaffär för jag är rädd för dagens konsumtionsamhälle, men folk som går i sånahär små vintagebutiker är inte lika obehagliga som modehorden på typ Forever 21. De är nog snarare mysiga. Rika latte/yoga-mammor med för mycket fritid typ. Såna vill jag gärna ha att göra med.

Det eller en hord softa backpackers på Penis Youth Hostel förstås.

gänget, javisst

Kategori: Allmänt

Vetni? Jag har nästan mitt egna lilla gäng i skolan! Jag ska måla upp ett scenario:
Jag sitter i mitten och är cool. Blir utskälld for att jag råkade lyssna på musik under ett reading quiz (som jag förövrigt fick ett D på... Nu ska vi inte vara såna). Sånt får man under inga omständigheter här. OJRA. Men Professor Gildner gillar mig ändå, tror jag. Hon använder alltid mig i massa real life examples och sånt.
Till vänster om mig sitter Moshe. Han är 27 år och gift och igår försökte han lära hela klassen hebreiska. Fantastiskt underhållande. Vi bor nära så ibland har han hämtat upp mig när jag inte orkar cykla, och vi har lunchat tillsammans och brukar hänga i the library. Mycket bra person. Ska bjuda över honom och hans fru och deras hund hit till Venice snart. Eh för jag älskar ju hundar. Juste.
Framför Moshe sitter Nick. Typisk american boy som sager FO SHO i varje mening och jämt blir utskälld for att han spelar Angry Birds på mobilen. Det var hos honom vi hängde under vårt spännande grupparbete också. Vill hänga där mer, planerar att bjuda in mig snart igen, för han sa att jag fick det. Men han kommer bara på lektionerna ca varannan gång, så har inte haft chansen.
Till höger sitter Shane. Oj vilken grabb. 24åring som just kommit hem från militären. Rakar armarna, perfekta tänder, solbränd hy, övertaggad gymmare osv. Knäpper upp skjortan precis lagom för att man ska bli nyfiken på vad han har för tatuering över hela bröstet. "Maybe I'll show you later" svarar han, och sen berättar han att han blev utnämnd till Most Beautiful Man 2012 på Hawaii, han kommer därifrån, och sen bjuder han med en ut att swingdansa på en båt. Jag har inte tackat ja än, men kanske borde. Hur ofta swingdansar man pa en båt i LA liksom? Aldrig, förmodligen.
Och framför mig sitter Aimee. Hon har varit sjuk sen vi började, för hon jobbar heltid samtidigt och hinner aldrig bli frisk. Det är patetiskt hur mycket plugg vi har, men hon lyckas ända alltid få 'A'. Hon sover förmodligen aldrig. Får iallafall alltid minst två kramar per lektion av henne, och hon har jämt mysiga trojor på sig och pratar i 180.
Och ingen sitter bakom mig. Jag är nästan längst bak. Är ju coolkid som vickar på stolen, tuggar tuggummi osv. Gillar skarpt. Stabil kombi. Karatekul. Nu ska jag på ZUMBA. Dansa tills jag dör. Träna infor båt-dejten kanske.

fo sho

Kategori: Allmänt

Sitter i Santa Monica College's bibliotek. Det luktar böcker. Det är tyst och sitter massa människor och pluggar i olika små hörn. Bredvid mig sitter en lärare vars lektion jag försökte crasha förut. Han verkar så himla mysig. Typiska english literature-professorn från alla highschool-filmer, nivet smal och lång med runda glasögon, ovårdat skägg, lite lockigt hår och säckiga lite småsmutsiga kläder. Han ser ut att heta Jonathan eller nåt i den stilen. Har glömt bort vad han faktiskt heter, för jag fick ju inte gå i hans klass. Men jag gillar ju min, så det nog lika bra. Robert kanske han hette. Idag hade jag min första redovisning in class förresten. Det gick fint, blev highfivead efteråt och ingen hostade 'Loser' i handen. Inte har väl jag sett för många highschool-filmer? Inte går väl jag ens i high school? Nejvisst. Sen åt jag sallad (VILL NI VETA VAD JAG HADE I? WOH) in the cafteria med en classmate.

Myser som attans.

so long and thanks for all the fish

Kategori: Allmänt

Har haft ca världens bästa dag. Eller vänta va? Herre, vad jag överdriver. Men himla bra iallafall!

Pappa har varit en snäll häst och vi har skrattat hela dagen. Kollat på Saturday Night Live med Daniel Radcliffe, brutalt bra. Särskilt "You can do Anything!", en sketch som bara handlar om massa idioter som inte kan nånting men är helt övertygade om att de är bäst i världen och är yberkända. Pappa såg dock detta som en ursäkt för att alltid säga att jag suger på allt - IT'S GOOD FOR YOU sa han, för i sketchen sjunger en av parvlarna en fantastisk och fantastiskt dålig sång och kallar sig singer/songwriter, och sen säger han att det är för att ingen nånsin berättat för honom hur brutalt dålig han är, särskilt inte hans föräldrar, så han är säker på att han är bäst helt enkelt. Se klippet så förstår ni! Kan inte länka för dels vet jag inte hur man gör (HALLOJ TEKNIKEN) och dels finns den inte uppe på Youtube än utan bara på massa hemsidor som är restricted till America. Men den dyker nog upp snart vetja!

Och ändå var pappa ovanligt snäll. Han gav mig en komplimang på yogan idag. Och sen en till på gymmet. WOW tänkte jag. Sen gav han bara en liten liten remark om mitt lousy driving (som alltså inte är så lousy längre? kanske) påvägen hem. Och så kom jag hem till ett ypperligt bra mejl. Och innan allt detta hände var jag och fixade grupparbete hos en parvel i klassen, och det var så strålande bra stämning. Inte särksilt pluggig stämning måhända, och vi fick ungefär ingenting gjort, men det är beside the point. Hans roomies var helt fantastiska. Det skreks och kastades pil och röktes på (låter så himla grovt, för mig med, men det är inte det här. det är precis som att dricka alkohol och det får ju ungdomar göra faktiskt. och det gjordes det också förresten. massa whiskey skulle de dricka sådär klockan två på en eftermiddag) och spelades TV-spel och skröts om helgens bravader och allt sånt i bakgrunden hela tiden. Åh tänkte jag, jag vill också bo i studenthem och bara ha fest hela tiden. Fast man skulle nog få absolut ingenting gjort kanske? Men det kanske man ändå inte får? Det kanske låter... gott?
OCH så ringde Alex och sa att han hade fixat tickets till Dashboard Confessional. Mitt gamla favvoband när jag va ca tretton. Jag och syster var helt besatta. OH så nostalgiskt och bra det ska bli. Kan ungefär varenda låt. Kommer gråta och få gåshud och vilja dö lite i Chris Carrabas armar. Kanske får det också! Alex skulle ta reda på om vi kunde komma in backstage. Han känner tydligen en av vakterna.

ÅH vad det är bra nu. Ska äta lite (mat igen ja! vet inte vad jag ska förtära, annars hade jag garanterat delat med mig av den infon) och plugga på alla tusen saker vi har att lämna in/redovisa imorgon. Eller okej, tre iallafall. JAVISST.

Inte skulle väl jag vara överspeedad? Inte sällskapssjuk heller, NEJVISST.

jabberwocky

Kategori: Allmänt

Pappa har anställt två parvlar. Den ena huserar vid min svenska dator så nu är åäö inte ett option längre. Jag copypastear från gronaartor.se, allt for bloggis. MEN JAG ÄR JU JÄTTE-AMERIKANSK NU HELT ENKELT. Coolio. Uttalar numera enbart mitt namn Muh-rica. From A-muh-rica. In LALA-land.
.
Det är långhelg här. Martin Luther King hyllas. Heter det långhelg? Har glömt orden, ÄR SOM SAGT JÄTTE-HIMLA AMERIKANSK. Sitter i sängen och samlar på mig favvoquotes fran Alice in Wonderland, till ett research paper. Blir löjligt förtjust över någonting på ungefär varje sida. Typ dethär:
.
"Alice laughed: "There's no use trying," she said; "one can't believe impossible things."
"I daresay you haven't had much practice," said the Queen. "When I was younger, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.",
.
Vill också vara vit drottning som kokar konstiga soppor och tror pa sex omöjliga saker före frukost. Fantastisk sysselsättning. Eller så vill jag vara vara röd drottning som spelar krocket med igelkott-huvud. Eller sitta med på hattmakarens tebjudning!
.
Fast helst vill jag vara kaninen. Han är definitivt coolast. Om jag var tvungen att tatuera mig skulle det nog bli just den kaninen, någonstans på ryggen eller så. Inte har väl jag kollat på Matrix? Nejvisst. Måhända inte den originellaste tatueringen, men fint som snus. Han ska ha kavaj och fickur och hela baletten.


Nu fick jag just svar från the president of Lewis Carroll Society. Han vill veta hur mycet av ett Alice-fan jag är på en skala innan han kan gå med på intervju. Ingen press Marika (JAG MENAR MUH-RICA. MUUUUH).
KULT ENDOOOOOO.
.
I övrigt försöker min högst förvirrade plugg-grupp stämma möte pa facebook, jag laddar ner låtar till radical, jag måste ringa banker och boka resor och ta ställning till saker och lalalalalla. En miljon saker samtidigt. Äntligen.

systrami salami

Kategori: Allmänt




Systri ringde just. Från NewYork. Nu bor vi i samma land iallafall, det är ju fint. Inte för att vi är särskilt nära varandra, men vi kan smsa varandras mobiler och bor på ungefär samma tid på dygnet och pratar samma språk och såntdär. Och i februari åker jag till henne och i mars åker hon till mig. Åh!

Jag tänker att alla jag känner kan flytta till USA. Tänk vad bra det vore. Här finns det palmer och sol och amerikaner och skyskrapor och blingbling och surfare och hav och Marikor och Pernillor. Borde vara anledning nog för alla att emigrera hit. Den stora utvandringen del 2, skulle vi kunna kalla denna nya era. Svenskarna skulle kunna ta över USA och skapa ett eget society, typ ett Swedentown bredvid Chinatown och en miljard svenska designeraffärer och IKEAkomplex runtom LA. Amerikanerna skulle förmodligen bara uppskatta det, de flesta har en väldigt positiv inställning till Sverige faktiskt. Även om de kanske inte egentligen vet vad Sverige är, får stup i kvarten frågor om ifall det är i Sverige vi har god choklad och ost och gör bra klockor, så verkar det ändå klinga positivt i folks öron.

Och det är ju bra.


inga prickar JAGVET

Kategori: Allmänt

Jag ar ju inte alls mycket for dethar med telefoner. Jag tycker de ar jobbiga och ackliga och laskiga och jag onskar att ingen nagonsin ringde mig, nastan. Men skype ar mycket kulare! Nar Jennifer akte hem sa hon att vi maste skypea minst en gang i veckan och det tyckte jag verkade jattekrangligt och jobbigt, kan vi inte bara skriva facebookmessages istallet, tyckte jag. Men det tycker jag inte langre. Det ar ju ypperligt trevligt dethar med skype. Idag pratade jag med Vero i ca en timme och det kandes precis som att jag var dar med henne. Forst pratade vi lite hemlisar, sen lyssnade jag nar hon pratade i telefon en stund, sen tog hon med mig ut pa balkongen och sjong sanger for mig, sen rokte hon en cigarett, sen pratade hon i telefon igen och sen kom jennifer inramlandes och sa drack de vin och smidde planer for kvallen och jag fick vara med. Ikvall ska jag forhoppningsvis fa vara med pa krogen ocksa. Ta en paus i pluggandet och titta pa nar mina favvisar dricker ol. Det ar en hemskt konstig grej att gora, latsas att man ar med fast man ar pa andra sidan Atlanten, sitta och halla folk sallskap genom en Iphone (jag hatar Iphones. Lovar. Hatar.), men det ar kul. Skype ar stralande.

NIAN NIAN ISHIMOKANGWA JIAN JIAN HIDIKANGKANGMA TJINGATJINGATJINGA MON TJINGA TJINGA TJIONGA MON JEN JEN

Kategori: Allmänt









Äter äggmacka och dansar runt en tom lägenhet (YES pappa är på möte - fest i min ensamhet) och tycker återigen att allt är fett. Vet inte vad det är som gör skillanden, ibland bara händer det. Tror dessvärre att det är framtidsplaner som gör mig lycklig och inte nutiden. Classic. Men vad gör det om hundra år. Varför säger man så egentligen förresten, ingenting spelar ju egentligen roll om hundra år. Om man tänker rent egoistiskt alltså. Och varför talar jag alltid om vad jag äter? Jag äter inte alltid. Det råkar bara vara så att jag alltid vill meddela när jag äter. Kanske för att mat för mig är associerat med sällskap så jag får en urge att prata. Pappa lyssnar inte, så jag pratar med mig själv, dansar, sjunger med i låtar och bloggar lite. Medan jag äter. Nästan alltid, om vi inte kollar på Southpark istället. Det gör vi rätt ofta. Har insett hur brutalt det programmet är. Måhända brutalt bra också, men mest bara brutalt. Fantastiskt störda människor som ligger bakom verkligen. De är tydligen republikaner också! Det kunde man ju inte alls tro? Vill ni veta mer? Skriva ner dethär kanske. Javisst.
Idag skypeade jag med tre av mina allra bästaste vänner. Blev löjligt glad i själen och taggad. Snart är två av dem här nämligen! Strålande bra blir det. Vi ska på Seaworld och åka på olika hikes och ha tripple lesbian date på Valentines. Eller kanske bara dubbel, Kempas hoppas på att bli ihopparad med en av Zarcex kompisar (ZARC, som i Zak+Marc, har utökats till Zarcex iochmed Zaks andra bästis Alex som jag ska ut och roama staden med ikväll. Han ser ut som en mysig skäggig björn och älskar allt som är europeiskt). I FIX. Nu hade det passat att lägga upp en av alla fina skype-bilder på Remp (Försöker göra samma ihopmix av namn på svenska också. Reb+Kemp, någon??) men den är på andra datorn. Som jag har packat ner i ryggsäcken. Skulle till the library nämligen och plugga. Eller ska, då, men allt går ju så långsamt när man är som jag. Prokrastinering är en lysande sysselsättning faktiskt.

we're young enough to say

Kategori: Allmänt

 




Är på lysande bra humör. Lyssnar på Good Life med OneRepublic som nog måste vara den lättsammaste och gladaste låten i världen. Allt blir typ perfekt bara man hör den. Inte för att det är världens bästa låt eller så, men den är bara så himla good-life-ig. Prova själva vetja. Äter yoghurt och dricker kaffe med skummad mjölk och har just skrivit klart en alldeles för babblig men ändå helt okej essay och pappa ligger och sover för han har blivit vampyr och vänder på dygnen så han kan skajpa med rumäner om nätterna. Passar mig bra faktiskt. Morgonstund har guld i mun, särskilt när jag får dricka mitt kaffe i fred. Måste få ca en timmes tystnad försjunken i egna tankar innan jag rycker upp mig och blir en människa för dagen. Så har det varit nästan alltid för mig. Även på bussen (eller i detta fall cykeln) på väg till skolan ska det vara bara jag och min musik och mina sömniga funderingar. Medan jag må ha blivit förkrossad över att min enda granne hemma i Boo, Milfen, flyttade till sin farmor i JAGKOMMERALDRIGIHÅGVAR och sen till Telefonplan så minns jag iallafall att jag var smygglad över att slippa hennes överenergiska morgonbabbel på gymansiebussen. Hon är aldrig tyst dendär. Saknar dig dock Milfi, lovar.

STABILT är det iallafall. Har nu tryckt på Replay-knappen nio gånger. Fortfarande lika taggad. Världen är fin och Cali också. LALALALALALALA.
PUSS!

 

såntdärnivet

Kategori: Allmänt

Skjutsade just Soffs till flygplatsen. Efter att jag kom hem från skolan idag sprang vi runt i krokarna och försökte hitta på något vettigt som sista sak att göra men hade inga pengar till glass och visste inte riktigt vad vi ville, så det slutade med att vi hoppade i min säng och skrek och dansade till Katy P i ca en halvtimme. Fantastiskt tillfredställande ändå. Häromdagen var vi på Warner Bros tour och innan det tog vi en sväng till Malibu och döpte om det till MaliBUS eftersom vi busade så mycket. Körde vilse med Puck som vanligt och det visade sig vara en bra grej, för då hamnade vi här:
.
.
I övrigt går jag ju i skolan nu somsagt. Det är strålande bra faktiskt. Klassen är en varierad skara roliga själar, läraren är konstig och oklar men förmodligen ändå ok, campus är enormt och fint och soligt och avslappnat och jag har faktiskt redan lärt mig massvis med roligheter. Vi får ett ton läxor varje dag. Om man skulle göra som Professor Gildner säger skulle man lägga ner ca sju timmar om dagen bara på engelska. Sen går många på någon annan kurs samtidigt och nästan alla har ett jobb, många på heltid. Det verkar fullkomligt omöjligt att plugga så mycket som hon kräver. För alla utom mig villsäga, jag är ju arbetslös och har ingen man (gör grupparbete med en parvel som just gift sig) och inga barn och inget, ehm, liv? Eller okej, lite liv kanske. Jag kanske ska på festival! Det vore ju glorious. Den ytterst lilla osignifikanta detaljen att jag mer eller mindre ligger back på kontot är nåt jag väljer att bortse från. Coachella WOHO.

Plugga ja.

blott

Kategori: Allmänt




I övermorgon åker kusinis hem, vilket verkar väldigt tråkigt. Om några veckor får jag dock nytt sällskap och medan Soffs varit här har jag knappt lyckats plugga en sekund. Jag är dålig på såntdär med disciplin, men jag tänker att man kommer in i det efter ett tag. Till imorgon har jag ca hundra sidor och ett antal att artiklar att läsa och lära mig, och en kort uppsats där jag ska diskutera om män är mer prone at binda upp sig och skaffa hundra barn än kvinnor (tvärtom från vad folk tror alltså, supposedly för att kvinnor är mer måna om sin självständighet, vet inte alls vad jag har kommit fram till än?). Men jag tänker att jag kan plugga på stranden, blir säkert jätte-eeffektiiivt. Vi ska ner dit nu som vanligt och där ser det ut såhär ungefär, bara så ni vet. Har knappt rört varken kameran eller bloggen på sistone men Sofia har legat i. Hon tar fina bilder. Och väldigt blåa.

san-TAH monic-HAAA

Kategori: Allmänt

MEN GOMORRON RÅ.

Sitter och sörplar nukat kaffe och äter kiwi med en trasig sked. Det skär i munnen för varje tugga, nice. Ska till skolan om en liten stund. Styra upp massa saker innan själva lektionen börjar. För jag kom in på en lektion! Tillbringade två dagar med att smyga in längst bak eller storma in och fråga ARE YOU ADDING SIR på kanske tjugo lektioner och fick en jävla massa komtillbaksimorgon och nejtyvärrdetärfullt. Sossebeteende, sa Jacob, men tydligen gör alla så i denhär skolan. Tillslut kom jag in på den allra allra sista klassen jag försökte med. Den där jag hade skrivit med stora bokstäver I VÄRSTA FALL, eftersom läraren ska vara den tråkigaste, mest politiskt vinklade, korrumperade och torraste mannen i världen. Aja det är bara sex veckor, tänkte jag. Men så vann jag ett lotteri i en annan klass (det är sant, läraren lottade om vilka elever som skulle få gå där) och tjolahopp tjolahej nu går jag på English 1 med professor Gildner varje måndag till torsdag klockan 10.15. Hon verkar kul. Livrädd för teknologi, besatt av könsroller och hjärngymnastik. Kan bli spännande. Eller så blir det vidrigt, har redan fått en uppsats och ett grupparbete till nästa vecka. MEN JAG HAR JU ÄNDÅ INGET BÄTTRE FÖR MIG.

Utom att Soffs är här förstås. Vi ska på Universal Studios Tours och leta Sofia-stjärnor på Hollywood Boulevard (undrar om det finns någon?) och igår låg hon på stranden i 27 grader och sol när jag kom hem och nej det går nog ingen nöd på henne. Jag badade igår förresten. Det var strålande.

HEJDÅRÅ

jag gillar sand

Kategori: Allmänt

Har dansar runt barfota i den idag med Soffs och varit med och spelat trummor i Drum Circle tills vi frös för mycket och gick och kollade på jeansskjortor istället. Och igår på tolvlsaget drack vi ljummen champagne i sanden nånstans vid Venice Pier med en högst märklig skara människor som skickade upp brinnande lanternor i luften istället för fyrverkerier. Det fanns fyrverkerier också, nånstans precis intill oss, men man såg dem inte för all dimma. Vi spelade La Cocaracha på våra nyårs-pipor med en liten minimexikanska vid namn Jennifer också och det tycker jag var extra bra för jag vill gärna spendera hela 2012 med Jennifer.

Nu dör jag av tröttma. Som det ska vara på kvällskvisten den första januari.

SEN DOG ALLA

Kategori: Allmänt

Vanligtvis är det konstigt att vi bor på olika dagar. Idag bor vi på olika år. Det är fortfarande 2011 här. I massa fler timmar.

När klockan blev 2012 hos er befann jag mig på Bianca någonstans mellan Lincoln och Abbot Kinney med Sofia & Mike precis bakom mig och jag hade ställt ett larm på mobilen och vi skrek GOTT NYTT ÅR mitt på gatan och sen skreksjöng vi till Firework medan vi trampade ner till stranden där det var dimmigt och mystiskt men fyllt med glada människor ändå. Vi har målat naglarna fulla av fyrverkerier och köpt partyhattar och lagar middag och funderar på dethär med att nyårsnatten ska symbolisera hela det kommande året. Vi tänker att vi expanderar det till hela nyårsdagen. Och isåfall innebär 2012 för mig följande: vakna till fina meddelanden från folk på andra sidan Atlanten, cykla runt på gatorna i LA med någon jag tycker hemskt mycket om, strosa på stranden och frysa men ändå tycka det är fantastiskt, lyssna på partymusik som nästan gör ont i öronen efter ett tag men ändå är kul (Sofia har letat fram LA:s motsvarighet till 'The Voice' och tycker det är världens bästa kanal nu) och läsa spännande böcker och verkligen inte vilja lägga ner dem fast man verkligen måste fixa massa annat egentligen. Och okej- tvätta bilen. Nu ska vi inte vara såna.



Dethär gör vi nu. Hoppar runt i vardagsrummet i glittriga partyhattar och gör konstiga miner, typ. Klockan är snart middagstid och senare ska vi cykla till Marina Del Rey där det tydligen ska smällas av massa raketer och annat kult och jag fick köpa mousserande vin på mataffären utan att visa leg. Sofia säger att hon tror att det blir ett strålande bra år dethär. Spåtanten på Venice sänkte mina förväntningar lite då hon sa att allt löser sig om 3 år för mig, det betyder ju förmodligen att inget alls kommer lösa sig dethär året. Inte för att jag vet vad som behöver lösas egentligen, och kaos är ju kul? Lösningar är överskattade. Och det får bli sista slutsatsen år 2011.

HAAAAAPPY NEEEEEW YEEEAAAARS, WIIIIIIIII!
Jaaa, jag säger med S på slutet. Jag tycker det låter bättre så och jag har googlat saken. Det är tydligen lika rätt att säga newyear som newyears, fast om man säger med s får man inte glömma apostrofen for det är new year's eve man syftar på, men nu glömde jag apostrofen ändå. Jag gillar s:et. SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS